Placinta cu mere – reteta simpla, traditionala

Placinta cu mere – reteta simpla, traditionala

Placinta cu mere este un desert popular (aproape toata lumea stie sa o faca), reconfortant si in care simplitatea este cheia succesului. Iată rețeta noastră preferată de plăcintă cu mere, cu aluat fraged si  cu o umplutură de 2 tipuri de mere diferite, Golden Delicios si Idared ,vanilie si scortisoara. Ingrediente necesare pentru placinta cu…

Gem de prune; reteta pas cu pas

Gem de prune; reteta pas cu pas

Gemul de prune, o explozie aromatică și dulce în fiecare lingură, este o delicatesă preparată din cele mai coapte și suculente prune. Cu o culoare ademenitoare și o textură catifelată, acest gem de prune este nu doar o încântare pentru papilele gustative, ci și o călătorie în tradiția și savoarea autentică. In acest articol descoperiti…

Salată picantă de ardei iuți cu gogoșari și ceapă pentru iarnă, reteta

Salată picantă de ardei iuți cu gogoșari și ceapă pentru iarnă, reteta

O salată picantă de ardei iuți cu gogoșari și ceapă, deseori numită și ”picarela” în unele regiuni din țară; este extrem de potrivită lângă o friptură bună, iarna, mai ales pentru persoanele care prefera să mănânce mai condimentat sau picant. Această rețetă de salată de murături asortate pentru iarnă poate fi pregătită la începutul toamnei; începând…

Gogosari in otet pentru iarna; reteta gogosari in otet

Gogosari in otet pentru iarna; reteta gogosari in otet

Gogosari in otet pentru iarna,: gogosarii trebuie sa fie foarte proaspeti  si fara defecte, iar conservati dupa aceasta reteta pe care o folosesc de cativa ani, vor fi crocanti, luciosi si foarte gustosi. Luna August, cand  pietele sunt pline de gogosari, ardei kapia, vinete etc., este cea mai potrivita pentru a cumpara gogosarii pentru conservare. Reteta…

Zacusca de vinete: reteta traditionala plus alte variante

Zacusca de vinete: reteta traditionala plus alte variante

Zacusca de vinete se află în topul celor mai gustoase preparate din cămară în sezonul rece, obtinuta cu destul de mult efort, dar cu un gust inconfundabil de legume coapte. Incepand cu luna August, ne bucurăm de gustul proaspăt al legumelor autohtone și este perioada în care gospodinele încep pregătirea bunătăților pentru iarnă. Fiecare zonă…

Cartofi gratinati la cuptor cu branza, cascaval, sunca, oua si smantana

Cartofi gratinati la cuptor cu branza, cascaval, sunca, oua si smantana

Cartofii gratinati la cuptor cu branza, cascaval, sunca, oua si smantana sunt perfecti ca si garnitura la fripturi sau ca fel in sine. Ingrediente necesare pentru cartofii gratinati cu cascaval oua si smantana: 600 gr. cartofi fierti si curatati 150 gr. telemea sarata 150 gr. cascaval 4 oua 100 gr. sunca afumata o cutie mare…