Ciorba de perisoare ; reteta traditionala

Ciorba de perisoare ; reteta traditionala

În bucătăria românească, ciorba de perisoare este unul dintre felurile de mâncare preferate, apreciat pentru gustul său reconfortant și aromat. Această mâncare tradițională este îndrăgită pentru savoarea inconfundabilă a perișoarelor, acele chiftele delicioase care înoată într-un bulion bogat și aromat. Fiecare lingură aduce o explozie de arome și arome de casă, făcând din ciorba de…

Varza murata la butoi pentru iarna; reteta de varza murata in capatani

Varza murata la butoi pentru iarna; reteta de varza murata in capatani

Pentru reteta de varza murata pentru iarna, in capatani, se mureaza numai varza de toamna care se maturizeaza in lunile octombrie – noiembrie. Aceasta are frunzele exterioare mai tari si mai verzi, care nu se rup la cea mai usoara indoire. Descopera cea mai buna reteta de varza murata la butoi pentru iarna, reteta bunicii,…

Placinta cu mere – reteta simpla, traditionala

Placinta cu mere – reteta simpla, traditionala

Placinta cu mere este un desert popular (aproape toata lumea stie sa o faca), reconfortant si in care simplitatea este cheia succesului. Iată rețeta noastră preferată de plăcintă cu mere, cu aluat fraged si  cu o umplutură de 2 tipuri de mere diferite, Golden Delicios si Idared ,vanilie si scortisoara. Ingrediente necesare pentru placinta cu…

Gem de prune; reteta pas cu pas

Gem de prune; reteta pas cu pas

Gemul de prune, o explozie aromatică și dulce în fiecare lingură, este o delicatesă preparată din cele mai coapte și suculente prune. Cu o culoare ademenitoare și o textură catifelată, acest gem de prune este nu doar o încântare pentru papilele gustative, ci și o călătorie în tradiția și savoarea autentică. In acest articol descoperiti…

Salată picantă de ardei iuți cu gogoșari și ceapă pentru iarnă, reteta

Salată picantă de ardei iuți cu gogoșari și ceapă pentru iarnă, reteta

O salată picantă de ardei iuți cu gogoșari și ceapă, deseori numită și ”picarela” în unele regiuni din țară; este extrem de potrivită lângă o friptură bună, iarna, mai ales pentru persoanele care prefera să mănânce mai condimentat sau picant. Această rețetă de salată de murături asortate pentru iarnă poate fi pregătită la începutul toamnei; începând…

Gogosari in otet pentru iarna; reteta gogosari in otet

Gogosari in otet pentru iarna; reteta gogosari in otet

Gogosari in otet pentru iarna,: gogosarii trebuie sa fie foarte proaspeti  si fara defecte, iar conservati dupa aceasta reteta pe care o folosesc de cativa ani, vor fi crocanti, luciosi si foarte gustosi. Luna August, cand  pietele sunt pline de gogosari, ardei kapia, vinete etc., este cea mai potrivita pentru a cumpara gogosarii pentru conservare. Reteta…