Programe de modificat video gratis: iata care sunt cele mai bune si mai usor de utilizat. Cine cauta un program de editat video gratuit si simplu de folosit in acest articol gaseste cele bune software care va pot ajuta sa editati filme si videoclipuri, sa uniti doua sau mai multe video sau sa taiati parti dintr-un video.
Programe de editat video gratis: iata care sunt cele mai bune si mai usor de utilizat.

Programe de modificat video gratis: iata care sunt cele mai bune si mai usor de utilizat

Programe de modificat video gratis: in acest articol propun o lista cu cele mai bune programe de modificat video gratis si care pot fi folosite pe termen nelimitat.

Aproape toti utilizatorii de calculatoare, mai devreme sau mai tarziu, din diferite motive vor avea nevoie sa modifice un video; de exemplu sa uneasca mai multe clipuri video, sa creeze un filmulet din mai multe poze/video; sa elimine anumite parti dintr-un film, sa adauge o subtitrare sau pur si simplu sa editeze un video aplicand unele efecte speciale propriilor videoclipuri facute in vacanta sau la o petrecere.

Nu trebuie neaparat sa dispuneti de programe de modificat video profesionale complicate si care costa mult, ca sa editati un video in mod simplu puteti sa folositi si un program gratuit.

Bineinteles ca aceste programe nu se ridica la nivelul programelor profesionale folosite de marii regizori; dar cu siguranta ofera multe oportunitati celor care doresc sa invete bazele modificarilor video.

Iata care sunt cele mai bune programe de editat video gratis:

1.Cel mai bun program de modificat video: VSDC Free Video Editor

Este considerat cel mai bun program de modificat video gratuit de catre foarte multi utilizatori.

Pune la dispozitie foarte multe optiuni si instrumente utile, dar din pacate nu este prea usor de folosit, mai ales daca nu aveti experienta cu acest tip de software.

Deci, daca va hotarati sa il folositi, inarmati-va cu foarte multa rabdare, dar odata ce invatati sa il folositi sunt sigur ca veti aprecia rezultatele.

In timpul instalarii VSDC Free Video Editor va cere sa instalati si alte programe de publicitate.

Daca nu doriti aceste programe alegeti instalarea personalizata si faceti click de mai multe ori pe nu.

Programul functioneaza foarte bine si fara aceste adware. Download VSDC Free Video Editor.

2.Programe de modificat videoclipuri: VideoPad Video Editor free

Videopad este un program gratuit de modificat video, bogat in optiuni, conceput pentru a fi simplu si intuitiv.

Permite taierea de bucati dintr-un video, unirea a mai multor clipuri video cu efecte de tranzitie intre acestea si adaugarea unui track audio sau inregistrarea vocii intr-un fisier video (optiune foarte utila daca doriti sa realizati un tutorial video).

Interfata grafica este simpla si intuitiva.

Suporta aproape toate formatele video/audio si permite captura video direct de la camere video DV/VHS sau de la webcam, care apoi sunt incarcate direct in proiect. Download VideoPad.

3. Programe de modificat video: AVS Video Editor

AVS Video Editor este solutia ideala pentru cine cauta un program de editat video profesional, dar nu doreste sa cheltuie bani pe programe foarte scumpe.

Pune la dispozitie o serie de filtre si instrumente care permit sa uniti mai multe fisiere video, sa taiati bucati dintr-un video, sa aplicati efecte speciale, sa adaugati text pe video sau subtitrari, sa capturati video de pe ecran (ideal pentru cine doreste sa creeze un videotutorial) si multe altele.

Suporta majoritatea formatelor video in intrare si in iesire, printre care HD Video (inc. Blu-ray video, AVCHD, MPEG-2 HD and WMV HD), AVI (DivX, Xvid, etc.), DV AVI, MP4, 3GP, MPG, DVD, etc.

Din pacate AVS Video Editor nu este gratuit, dar se poate folosi pe o perioada de 30 de zile fara nici o limita. Download AVS Video Editor.

4.Programe de editat video gratis: ffDiaporama

Este un program gratuit si open source care permite crearea de clipuri video din poze si/sau video adaugand muzica pe fundal.

Este foarte bogat in optiuni si efecte de tranzitie intre poze si in ciuda numarului mare de optiuni programul este foarte usor de folosit.

In cateva minute reusiti sa creati filmulete cu efecte speciale destul de complexe (aici gasiti alte programe de facut video din poze cu muzica). Download ffDiaporama.

5. Program de editat video: Wondershare Video Editor

Wondershare Video Editor este un program de modificat video foarte simplu de folosit si compatibil cu majoritatea formatelor video.

Include numeroase efecte de tranzitie, filtre pentru personalizarea imaginilor, functii pentru unire, taiere sau decupare si animatii „picture-in-picture”.

Folosirea este foarte simpla si intuitiva, nici cei mai nepriceputi utilizatori nu cred ca vor intalni dificultati la folosirea acestui software.

Clipurile video create cu acest software de editat video se pot salva pe PC in numeroase formate, se pot converti pentru diferite dispozitive mobile (iPhone, PSP, etc.) sau se pot distribui online pe YouTube sau Facebook.

Din pacate programul nu este gratuit, dar puteti sa testati toate functiile pentru o perioada de 30 de zile.

Este disponibil pentru Windows si Mac OS X. Download Wondershare Video Editor.

6. Program de taiat parti dintr-un videoclip: Free Video Dub

Free Video Dub este un program cu care puteti sa taiati partile nedorite din videoclipuri, fara recodarea acestora.

Asta inseamna ca programul pastreaza calitatea originala a videoclipului si elimina doar partile selectate, rapid si usor.

Folosirea este foarte simpla: trebuie sa incarcati fisierul video in program, stabiliti inceputul si punctul final a partii nedorite din videoclip, stergeti si apasati pe „Save Video”.

Videoclipul astfel editat va fi salvat intr-un fisier nou.

La prima vedere programul apare ca o versiune simplificata a programelor Avidemux sau VDM; la care le-au fost eliminate toate functiile de editare in afara de cea pentru taiere.

Deci, Free Video Dub este recomandat acelor utilizatori care cauta doar un simplu program de taiat parti din video, fara sa fie incurcat de alte optiuni. Download Free Video Dub.

7. Program de unit videoclipuri: Free Video Joiner

Free Video Joiner nu este un program de editat video, dar permite foarte usor sa uniti doua sau mai multe clipuri video intr-un singur fisier.

Pentru cine cauta un simplu program de unit video gratuit este software-ul ideal.

Suporta toate principalele formate video, printre care AVI (Divx,XviD,MPEG4), WMV, MPEG (MPEG1 si MPEG2), MP4, MOV, DVD si VCD.

Fisierele video pe care doriti sa le uniti pot avea rezolutie si format diferit. Download Free Video Joiner.

8. Programe de modificat video pentru PC: Machete Video Editor Lite

Machete Video Editor Lite este un program de editat video gratuit, care permite foarte usor si rapid sa taiati, copiati, mutati, mixati si sa uniti videoclipuri.

Un exemplu in care acest program devine util este cand doriti sa eliminati publicitatea dintr-un film inregistrat de la televizor.

Programul suporta doar fisiere video in format AVI (divx, xvid) si WMV.

In plus, programul permite cu doar un click sa salvati cadre din video in format BMP, PNG si JPEG. Download Machete Video Editor Lite.

Alte programe de modificat video gratis:

  • Wax: este un software care permite sa adaugati diferite efecte speciale 3D videoclipurilor voastre; cum ar fi de exemplu text/subtitluri care se misca, efecte chroma key; sau sa simulati fenomene naturale cum ar fi ploaie, ceata, foc, fum, etc.

De asemenea, se pot executa si operatii de morphing si warping, adica efecte de metamorfoza sau distorsiuni in miscare.

Programul se poate folosi singur, in modalitate standalone, sau ca plugin pentru programele profesionale Adobe Premiere si Sony Vegas.

Wax nu este un program usor de folosit, mai ales daca sunteti incepatori in ceea ce priveste editarea fisierelor video; deci va sfatuiesc mai intai sa cititi diferitele instructiuni si sa vedeti tutorialele video prezente pe site, incepand cu acesta.

Wax este gratuit si pentru uz profesional, nu doar personal. Download Wax.

  • GLMixer: este un program de mixat video gratuit si open source.

Nu este clasicul program de unit video, ci mai degraba aminteste de un program de mixat muzica; care mixeaza diferite melodii pentru a crea una noua.

GLMixer face acelasi lucru, dar cu fisiere video: permite sa adaugati mai multe videoclipuri intr-un spatiu de lucru si sa alegeti ceea ce doriti sa aratati in timp real.

Din moment ce scopul programului este mixarea videoclipurilor nu este focalizat pe audio; ideal ar fi sa il folositi cu un audio separat si extern, pentru ca in timpul mixarii sincronizarea audio nu va fi mentinuta.

Fiind un program care functioneaza in timp real are nevoie de o placa video buna, pe calculatoare mai vechi rata de cadre pe secunda va fi cu mult sub 25 fps.

In ansamblu, este un software interesant si util pentru cei care doresc sa incerce sa faca DJ Video. Download GLMixer.

Care dintre aceste programe de editat video gratis folositi?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *