Programe de facut colaje din poze gratuit: cele mai bune si mai usor de utilizat. Download cel mai bun program de facut colaje foto, care va permit sa combinati doua sau mai multe poze intr-o singura imagine cu efecte speciale, rame, inimioare, iepurasi si scris pe poze. Gasiti programe care trebuie instalate pe calculator, dar si unele programe online gratis.
Programe de facut colaje foto gratis pentru PC si online: cele mai bune si mai usor de utilizat.

Programe de facut colaje din poze gratuit: cele mai bune si mai usor de utilizat

Ati fost plecati intr-o vacanta sau la o petrecere si doriti sa aratati pozele facute prietenilor vostri? De multe ori devine plictisitor sa rasfoiti toate pozele pe calculator/smartphone, mai ales daca ati facut foarte multe. Un mod creativ de a arata cele mai frumoase fotografii este crearea de colaje din poze, adica sa combinati mai multe poze intr-o singura imagine, care poate avea diferite forme.

Dar care este cel mai bun program de facut colaje foto gratuit? In continuare va voi prezenta lista celor mai bune programe gratuite de facut colaje foto, dar si unele site-uri online pentru crearea de colaje din poze si imagini.

Program de facut colaje foto: Shape Collage

Este un program de creat colaje foto dezvoltat in Java si disponibil pentru Windows, Mac si Linux. Shape Collage este foarte usor de folosit si pune la dispozitie foarte multe optiuni ca sa creati colage din poze in diferite forme (inima, cerc, patrat, dreptunghi sau alte forme personalizate, de exemplu text sau desene care pot fi create cu acest software). Permite adaugarea de rame, sa rotiti sau sa redimensionati pozele, sa adaugati text cu diferite efecte si multe altele.

Din pacate in versiunea gratuita, Shape Collage, aplica un watermark pe colajul creat, dar acest neajuns se poate elimina cumparand o licenta pentru versiunea completa. Daca doriti sa probati programul fara sa il instalati pe calculator, exista si o versiune online gratuita. Download Shape Collage.

Programe de facut colaj din poze: CollageIt

Un alt program de facut colaje din poze gratis si usor de folosit, disponibil pentru Windows si Mac OS X, este CollageIt. Dupa ce porniti programul, trebuie sa alegeti un model de colaj, apoi alegeti pozele pe care doriti sa le includeti (max. 200 poze) si cu doar cateva click-uri colajul de poze este gata. Imaginea finala astfel obtinuta se poate salva pe calculator sau se poate distribui direct pe social network. Download CollageIt.

Program colaj poze: Fotowall

Fotowall este un foarte bun program de facut colaje foto, open source, de dimensiuni mici si simplu de folosit. Ca sa folositi acest program trebuie doar sa il descarcati, sa il rulati (nu are nevoie de instalare, este portable) si sa urmati pasii necesari pentru crearea mozaicului de poze. Suporta aproape toate formatele de imagine cunoscute si functioneaza foarte bine si pe calculatoare mai vechi. Este disponibil pentru Windows, Mac OS X si Linux. Download Fotowall.

TweakNow PerfectFrame

Cu TweakNow PerfectFrame puteti sa creati un colaj din maxim 10 poze si pune la dispozitie peste 100 de modele diferite. Permite salvarea colajului creat in diferite formate: gif, png, jpg si tiff. Gratis si simplu de folosit. Download TweakNow PerfectFrame.

Photoscape

Este un program de modificat poze gratuit care pune la dispozitie si functia de creare colaje din poze. Cu Photoscape puteti sa uniti mai multe poze intr-una singura folosind unul dintre numeroasele modele puse la dispozitie. Download Photoscape.

Programe de facut colaje foto: Collagerator

Este un program gratuit de facut colaje, disponibil pentru Windows si Mac, foarte simplu de folosit. In comparatie cu celelalte programe prezentate, Collagerator, pune la dispozitie un numar mai mic de modele, dar este foarte usor de folosit. Ca sa creati un colaj foto, trebuie mai intai sa incepeti cu unele optiuni de configurare de baza, cum ar fi sa alegeti modelul preferat pentru compozitie (culoarea fundalului si modul in care vor fi organizate imaginile), dimensiunea si orientarea colajului (vertical sau orizontal).

Dupa ce ati setat acesti parametri trebuie sa adaugati pozele, iar acestea vor fi organizate in mod corespunzator. Facand click dreapta pe imagine veti vedea optiunle disponibile ca sa mutati pozele unde doriti, sa setati o anumita dimensiune sau a aplicati diferite efecte. Odata terminat, colajul se poate salva in diferite formate de imagine (BMP, ICO, JPG, PNG, TIFF, etc.).  Download Collagerator.

Toolwiz Pretty Photo

Toolwiz Pretty Photo este un program de modificat poze gratuit care pune la dispozitie diferite instrumente, printre care si crearea de colaje din poze. Programul este foarte usor de folosit si optiunile pentru realizarea de colaje sunt foarte multe. Se poate personaliza stilul, proportile pozelor, spatiul dintre acestea si permite adaugarea de text, stickers, borduri, rame si diferite efecte. Download Toolwiz Pretty Photo.

AndreaMosaic

Este un program minuscul care permite crearea unui mozaic sau colaj de poze. Suporta principalele formate de imagine, are o interfata grafica foarte intuitiva si este foarte simplu de folosit. Este disponibil si in versiune no-install. Download AndreaMosaic.

Site-uri de facut colaje foto online

Accesand urmatoarele site-uri, puteti sa creati colaje foto online, fara sa instalati nici un program pe calculator.

Program online de facut colaje: Photovisi

Photovisi este un site gratuit, foarte usor de folosit, care pune la dispozitie un instrument foarte bun de facut colaje online. Sabloanele (template) disponibile sunt multe si foarte frumoase, impartite pe categorii, pentru toate gusturile. Se poate adauga text, alte elemente grafice, o imagine de fond, pozele se pot aseza sau redimensiona asa cum doriti sau se poate schimba culoarea de fond. Colajele realizate se pot descarca pe calculator sau se pot distribui online pe site-urile de socializare. Incearca aici Photovisi.

Site de facut colaje online: Pho.to

Pho.to este un site care pune la dispozitie multe instrumente pentru modificarea online a pozelor, printre care si crearea de colaje din 2 sau mai multe poze. Folosirea este foarte simpla: accesati site-ul, alegeti un template, incarcati pozele (de pe calculator, Facebook sau link), eventual corectati culorile, adaugati text sau alte elemente grafice si cand sunteti multumiti de rezultat colajul se poate descarca pe computer sau se poate distribui online. Incearca aici Pho.to.

Program gratuit pentru colaje online: Fotor

Fotor este un site de modificat poze online, care printre numeroasele instrumente de editare, pune la dispozitie si un instrument de creat colaje online din poze si imagini. Folosirea este foarte simpla: accesati site-ul, alegeti un model, incarcati pozele (facand click pe „Open”, se pot incarca poze de pe calculator, Dropbox, Facebook, Picasa, URL sau sa faceti o poza cu camera web), asezati pozele asa cum doriti tragandu-le cu mouse-ul in sablon (pozele incarcate le gasiti in partea din dreapta), eventual, daca doriti, puteti sa adaugati scris sau alte elemente grafice, apoi cand ati terminat, colajul se poate salva pe calculator sau se poate distribui online. Incearca aici Fotor.

Program de facut colaj foto online: Picture2Life

Picture2Life este un site de modificat poze online, care, printre numeroasele instrumente de editat poze, pune la dispozitie si optiunea de a crea un colaj din poze. Folosirea acestui program este foarte simpla: accesati site-ul, alegeti un model, incarcati pozele, le asezati asa cum doriti, eventual adaugati scris sau elemente grafice, apoi, cand sunteti multumiti de rezultat, salvati colajul si puteti sa il descarcati pe calculator sau sa il distribuiti pe diferite site-uri de socializare, precum Facebook, Tumblr, etc. Incearca aici Picture2Life.

Alte site-uri gratis de facut colaje din poze online:

  • Loupe: este un instrument asemanator cu ShapeCollage. Mai intai trebuie sa incarcati pozele pe care doriti sa le folositi si apoi sa alegeti forma modelului. Pozele vor fi asezate astfel incat sa creeze forma selectionata. Mai aveti la dispozitie si unele optiuni ca sa adaugati text sau elemente grafice, sa rotiti sau sa redimensionati pozele si multe altele. Incercati aici Loupe.
  • Kizoa: este o aplicatie web care permite sa faceti un colaj foto folosind unele sabloane puse la dispozitie sau pornind de la zero. Sabloanele disponibile sunt numeroase, dar din pacate doar 18 sunt gratis. Si acest instrument pune la dispozitie diferite optiuni pentru personalizarea colajului, se poate schimba fundalul, sa adaugati scris sau diferite elemente grafice. Dupa cum am spus deja, Kizoa permite si sa creati un colaj din poze pornind de la zero, dar in acest caz realizarea colajului este mai complexa si aveti nevoie de mai mult timp. Incercati aici Kizoa.

Care program de facut colaje din poze va place mai mult?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *