Programe de facut CD si DVD gratis: 10 alternative eficiente pentru inscriptionare. Vrei sa inscriptionezi un Cd sau un DVd si nu stii ce program sa alegi? In acest articol gasesti cel mai bun program de inscriptionat CD si DVD gratuit cu date, muzica MP3, filme sau diferite fisiere.
Programe de facut CD si DVD gratis: 10 alternative eficiente pentru inscriptionare.

Programe de inscriptionare CD, DVD sau Blu-Ray gratis

Cautati un program de facut CD si DVD?

Daca programele de inscriptionare CD-uri si DVD-uri, precum Nero, sunt prea complexe si costisitoare pentru nevoile si buzunarele voastre, puteti sa folositi o gama larga de programe gratuite de inscriptionare, care ofera un suport bun pentru unitatile optice folosite si un numar mare de caracteristici si functii, fara sa cheltuiti nici un ban.

In acest articol gasiti cele mai bune programe de facut CD-uri si DVD-uri gratis.

Programe de inscriptionare CD, DVD si Blu-Ray

Care este cel mai bun program de facut CD si DVD? In continuare veti gasi lista celor mai bune programe de inscriptionat CD-uri, DVD-uri si Blu-Ray, care se pot descarca si folosi in mod gratuit pe termen nelimitat.

Program de facut CD si DVD: Ashampoo Burning Studio Free

Este versiunea gratuita a cunoscutului program comercial Ashampoo Burning Studio, de la care mosteneste toate caracteristicile mai importante, mai putin cele dedicate editarii video.

Interfata grafica este foarte intuitva si cu doar cateva click-uri puteti sa inscriptionati CD/DVD/Blu-Ray date, sa creati si sa scrieti imagini ISO, CUE/BIN si ASHDISC, sa faceti CD Video, S-Video si DVD Video (chiar pornind de la fisiere VOB, IFO si BUP), sa extrageti track-urile de pe un CD Audio si sa inscriptionati muzica pe CD/DVD sau sa copiati un disc in modul standard sau rapid.

Instalarea programului este bazata pe o procedura intuititva si rapida, care permite sa incheiati aceasta operatie in cativa pasi simpli.

Specificatiile hardware si software necesare aplicatiei sunt modeste, deci este potrivit pentru aproape toate calculatoarele; (incluse si cele mai vechi) care folosesc sistemul de operare de la Microsoft, adica Windows XP, Vista, 7 si 8 (32 si 64 biti). Download Ashampoo Burning Studio Free.

Program de inscriptionare CD si DVD: CDBurnerXP

CDBurnerXP este un program gratuit pentru inscriptionarea CD-urilor si DVD-urilor, dotat cu multe functii si optiuni; cu o interfata simpla si intuitiva, potrivit pentru incepatori, dar si pentru utilizatori experti.

Pe langa CD si DVD, CDBurnerXP, inscriptioneaza si Blu-Ray sau HD-DVD si este compatibil cu principalele sisteme de opeare Windows (incepand cu XP si terminand cu 8), deci poate fi instalat si pe calculatoare mai vechi.

Printre caracteristicile sale mai importante vreau sa evidentiez si crearea de imagini ISO, ce pot fi scrise pe CD/DVD, convertibile in formatul NRG sau BIN, crearea de discuri de boot si tiparirea de coperti pentru CD/DVD integrand tehnologia LightScribe.

In ceea ce priveste inscriptionarea de CD-uri audio, CDBurnerXP suporta MP3, OGG, WAV, FLAC, APE, MPC, WMA si WV.

O anumita optiune va permite sa adaugati cu mare usurinta piese unice sau multiple intr-o noua compilatie.

Modalitatea Disc-at-Once permite inscriptionarea continutului audio intr-un singur pas, iar player-ul incorporat va permite sa ascultati melodiile direct pentru verificari suplimentare.

Playlist-urile pot fi exportate in format M3U sau CUE Sheet, iar in intrare se pot gestiona in M3U, WPL si NRA (Nero Audio).

Interfata grafica este frumoasa si intuitiva, dintr-o privire se intelege functionarea acestui program gratis de scris CD-uri si DVD-uri.

Cred ca la ora asta este cel mai bun program de inscriptionat dintre cele gratuite si poate fi folosit si in scopuri comerciale (magazin, birou, etc.), nu numai personale.

Este disponibil si in limba romana. Download CDBurnerXP.

Program de facut CD/DVD/Blu-Ray: ImgBurn

ImgBurn este un program de facut CD, DVD si Blu-Ray gratis, care se evidentiaza prin simplitate si usurinta de folosire.

Pe langa functiile caracterisice unui program de inscriptionare, ImgBurn permite si crearea de copii digitale complete ale discurilor fizice, in format ISO.

Pe langa faimosul format „ISO”, ImgBurn suporta si alte formate imagine, precum BIN, CCD, CDI, CUE, DI, DVD, GI, IMG, MDS, NRG si PDI.

O caracteristica foarte interesanta si utila o constituie gestionarea simultana a mai multor imagini ISO; care sunt organizate intr-o coada inteligenta pentru a fi dirijate automat la diferite unitati optice, in cazul in care exista mai multe disponibile.

Viteza de inscriptionare automata permite atingerea performantelor maxime de la unitatile optice care fac parte din sistem; dar, daca doriti, puteti sa setati manual viteza de inscriptionare si sa creati o arhiva bazata pe preferintele vostre.

ImgBurn este compatibil cu orice versiune a sistemului de operare Windows, incepand cu Windows 95, 98, ME, 2000, XP, etc.

Deci, este un program potrivit pentru orice calculator, indiferent de specificatiile sale hardware, datorita unei cereri reduse de resurse. Download ImgBurn.

Program de scris CD si DVD: InfraRecorder

InfraRecorder este un program de scris CD-uri si DVD-uri gratuit; open source, disponibil in peste 35 de limbi diferite, printre care si limba romana.

Interfata grafica este foarte intuitiva, iar folosirea este cu adevarat simpla; cred ca si utilizatorii nepriceputi nu vor intampina greutati la folosirea sa.

Suporta Drag & Drop, deci, ca sa faceti un CD sau un DVD este indeajuns sa „trageti” cu mouse-ul in fereastra programului fisierele pe care doriti sa le inscriptionati.

Aveti posibilitatea sa faceti CD/DVD cu date, CD/DVD audio, CD mixte audio si date si DVD video. Suporta ISO9660, UDF, Joliet, Modo1, 2 XA (sesiuni multiple), overburn, verificarea datelor dupa inscriptionare, alegerea vitezei de inscriptionare, modalitatea SAO, TAO, TAO fara pauze si sistemul de protectie a buffer-ului.

Permite sa finalizati sau nu CD-ul la sfarsitul inscriptionarii, stergerea de CD/DVD RW (cu 4 modalitati diferite), copierea de pe un CD pe altul (doar date si nu pe acelasi drive), citirea ignorand sau nu erorile, gestionarea direct a track-urilor selectionate (extragere audio, controlul erorilor, stergerea track-ului), comprimarea track-urilor extrase (pentru integrarea in formatul MP3). InfraRecorder scrie pe CD/DVD imagini create precedent in format ISO, CUE, BIN, RAW. In acest moment nu suporta Blu-Ray.

Este compatibil cu Windows 2000/XP/Vista/7 si poate fi folosit si in scopuri comerciale, nu numai personale. Download InfraRecorder.

Program de facut CD si DVD gratis: AmoK CD/DVD Burning

Amok CD/DVD Burning este unul dintre cele mai bune programe de inscriptionat CD-uri si DVD-uri.

Ofera numeroase instrumente pentru scrierea de CD/DVD, situandu-se la nivelul programelor comerciale (care trebuie cumparate), direct din program sau cu ajutorul unor plugin-uri, ca de exemplu crearea de CD Audio, inscriptionarea de DVD video, VCD, SVCD, crearea, convertirea si scrierea de imagini ISO, BIN, NRG, backup si gestiunea de discuri reinscriptibile.

Este un program de dimensiuni foarte mici (in comparatie cu alte programe de acest tip si cu aceleasi optiuni); disponibil in versiune portable (adica nu trebuie instalat) si se poate utiliza si in scopuri comerciale (magazin, birou, etc.).

Interfata grafica este frumoasa, se poate modifica prin intermediul numeroaselor skin-uri puse la dispozitie si este destul de intuitiva (un utilizator mai putin expert cred ca va pierde cateva minute pana intelege cum functioneaza). Oricum este foarte usor de folosit. Download AmoK CD/DVD Burning.

Program de inscriptionare CD si DVD: StarBurn Free

Starburn Free este un foarte bun program de inscriptionat CD, DVD, Blu-Ray si HD-DVD gratuit.

Exista si o versiune comerciala cu singura diferenta ca se poate inscriptiona si printr-o retea de calculatoare; optiune care pentru un utilizator obisnuit este inutila.

Software-ul este compatibil cu toate tipurile de medii optice de stocare: CD-R/RW, DVD-R/RW, DVD+R/RW, BD-R/RE, HD-DVD-R/RW si DVD-RAM. Suporta o mare varietate de Writere, deci practic se poate utiliza pe orice tip de calculator.

Spre deosebire de alte programe de inscriptionat CD/DVD/Blu-Ray gratis, unde putem sa tragem in fereastra principala fisierele pe care dorim sa le scriem pe CD/DVD; Starburn functioneaza exclusiv prin intermediul unor proceduri ghidate (Wizard), foarte simple si intuitive.

Numarul de functii si optiuni este foarte mare, superior altor programe de acest tip gratuite sau comerciale; de exemplu extragerea si copierea unui film de pe un DVD original fara trailere sau publicitate, extragerea de imagini ISO, crearea de CD/DVD bootabile, impartirea unui DVD9 in 2 DVD5, etc.

Cu adevarat foarte bun si foarte bogat in optiuni si functii, dar din pacate destul de necunoscut si putin folosit.

Il recomand tuturor, incepatori sau experti, cu calculatoare performante sau mai vechi; care cauta un bun program de facut CD si DVD. Download StarBurn Free.

Alte programe de făcut CD-uri si DVD-uri gratis

  • BurnAware free: este un software de inscriptionare orice tip de fisier, cum ar fi imagini, arhive, documente, muzica sau video, pe suporturi optice de stocare (CD, DVD si Blu-Ray).

Gratuit si usor de folosit, BurnAware free este programul ideal pentru cine doreste sa efectueze operatii simple; cum ar fi inscriptionarea de CD-uri Audio, CD-uri cu MP3, DVD-Video cu filme sau CD/DVD cu date.

In plus, BurnAware free permite crearea discurilor multisesiune; adica CD sau DVD in care fisierele sunt adaugate treptat in mai multe inregistrari si crearea de CD-uri si DVD-uri bootabile. Suporta orice versiune de Windows, incepand cu Windows XP si terminand cu Windows 8.1.

Exista si o versiune comerciala, contra cost, care ofera unele optiuni in plus; dar versiunea free este mai mult decat suficienta pentru majoritatea utilizatorilor. Download BurnAware free.

  • 7Burn: este un program de inscriptionat CD, DVD si Blu-Ray gratuit; usor de folosit si care nu are nevoie de multe resurse hardware pentru a functiona, deci este recomandat si posesorilor de calculatoare mai vechi.

Interfata grafica este simpla si intuitiva, imediat se intelege functionarea acestuia. Exista si in versiune portable. Download 7Burn.

  • Totally Free Burner: este un alt program bun de facut CD-uri si DVD-uri gratis.

Interfata grafica este simpla si foarte asemanatoare cu cea a programului IMGBurn.

Toate functiile sunt usor de inteles si poate sa inscriptioneze CD/DVD cu date, CD Audio, VideoCD, DVD-Video si imagini ISO/BIN.

In fisierul de setup este inclus si un program de publicitate (adware), care se poate alege sa nu il instalati; Totally Free Burner va functiona foarte bine si fara. Download Totally Free Burner.

  • CDRTFE: este un software de inscriptionare open source, care prezinta o caracteristica unica dintre programele gratis: poate sa inscriptioneze simultan pe mai multe unitati optice.

In ciuda faptului ca este de dimensiuni foarte reduse; CDRTFE poate sa inscriptioneze CD cu date, CD audio, imagini ISO, (S)VCD si DVD video.

Din pacate nu suporta Blu-Ray. Download CDRTFE.

Dupa cum vedeti, programele de inscriptionare CD/DVD gratis sunt numeroase si de calitate. Ce program de facut CD preferati?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *