Player audio, download cel mai bun program de ascultat muzică pe computer Windows

Player audio: programe de ascultat muzica pe calculator

Sistemul de operare Windows are inclus un player audio/video numit Windows Media Player (abreviat WMP), care, din pacate, este un program de ascutat muzica incomod de folosit, iar unele optiuni avansate lipsesc cu desavarsire.

De aceea, daca folositi un PC Windows, va sfatuiesc sa instalati un player audio bun, care va ajuta sa organizati bine muzica pe care o aveti salvata pe calculator si va permite sa o ascultati in cel mai bun mod posibil.

In continuare, in acest articol gasiti cele mai bune programe de ascultat muzica pe calculator, care va pot ajuta sa va organizati mai bine colectia de muzica personala si sa obtineti cea mai inalta calitate a sunetului.

Cele mai bune programe de ascultat muzica pe calculator

Deci, iata ce player audio va sfatuiesc sa instalati ca sa ascultati muzica pe calculator:

Program de ascultat muzica: foobar2000

Foobar2000 este un player audio freeware, compatibil cu orice versiune a sistemului de operare Windows, dezvoltat de catre programatorul Peter Pawlowski si lansat in 2002.

Realizat cu scopul de a facilita utilizarea sa, foobar2000 se remarca in special pentru anumite functii care permit obtinerea unui sunet de inalta calitate si pentru a asigura cea mai mare fidelitate la redarea muzicii.

Programul a fost realizat pentru a fi simplu si acest lucru este evident cand il veti rula prima data.

Interfata grafica este extrem de simpla si liniara, poate chiar un pic prea „spartana”.

In orice caz, programul va da posibilitatea sa personalizati interfata grafica, permitandu-va sa schimbati culorile, sa modificati unele meniuri si sa instalati teme grafice.

Foobar2000 suporta un mare numar de formate audio utilizate in prezent, inclusiv, de exemplu, MP1, MP2, MP3, MP4, MPC, AAC, Ogg Vorbis, FLAC / Ogg FLAC, WavPack, WAV, AIFF, AU, SND, CDDA si WMA.

Acest lucru inseamna ca acest player audio poate fi considerat „universal”, adica este capabil sa fie folosit in locul altor programe similare, deoarece suporta aproape orice format audio si ofera o calitate de reproducere superioara programelor concurente.

De exemplu, Foobar2000, suporta standardul „Replay Gain”, care a fost proiectat pentru a imbunatati calitatea MP3-urilor.

Cine detine multe fisiere de muzica pe calculator, la inceput, poate fi un pic dezorientat in ceea ce priveste gestionarea acestora.

Dar cu un pic de practica veti intelege cum functioneaza si sunt sigur ca ii veti aprecia optiunile puse la dispozitie ca sa editati metadatele, care va vor ajuta sa oganizati mai bine colectia voastra de muzica. Download foobar2000.

Program de ascultat muzica pe calculator: Winamp

Lansat in 1997 de catre compania americana Nullsoft, Winamp in scurt timp a devenit cel mai folosit player audio, dupa Windows Media Player.

Nu pentru ca WMP este un player mai bun, ci pentru simplul fapt ca WMP este preinstalat in orce versiune de Windows.

Suporta toate principalele formate audio si video (peste 60), iar interfata grafica este foarte frumoasa si captivanta, care se poate personaliza cu ajutorul unor teme (skins), disponibile in mod gratuit pe site-ul oficial.

Cateva dintre principalele functii puse la dispozitie de catre Winamp:

  • permite vizualizarea unor canale TV si ascultarea unor posturi de radio online,
  • realizarea de playlist (a fost primul player audio care a permis acest lucru),
  • cu ajutorul plugin-ului gratuit mp3Gain permite normalizarea fisierelor audio, sa atribuiti un volum si o rata de biti egal pentru toate melodiile dintr-o arhiva,
  • prin intermediul plugin-ului DiscoLitez puteti sa controlati un echipament de lumini de discoteca direct de pe calculator,
  • lista poate continua aproape la nesfarsit, functiile si optiunile puse la dispozitie de Winamp sunt cu adevarat numeroase.

Din pacate din Decembrie 2013 a fost abandonata dezvoltarea acestui player audio, dar functioneaza perfect pe orice sistem de operare Windows. Download Winamp.

Player audio: AIMP

AIMP este un foarte bun player multimedia, care ofera utilizatorilor nu numai numeroase functii pentru ascultarea melodiilor, ci si o calitate audio excelenta, care dupa parerea mea este aspectul cel mai important intr-un player audio.

Dezvoltat de catre programatorul rus Artem Izmaylov (AIMP este acronimul la Artem Izmaylov Media Player), acest program de ascultat muzica pe calculator suporta majoritatea formatelor audio folosite in ziua de azi, devenind unul dintre cele mai bune playere audio gratis.

Interfata grafica este foarte asemanatoare cu cea de la Winamp si se poate personaliza cu ajutorul unor skins gratuite.

Pe langa functiile de redare excelente, AIMP permite conversia fisierelor audio in diferite formate si crearea/gestionarea listelor de redare (playlist). O alta caracteristica interesanta este aceea ca permite inregistrarea audio direct pe calculator (aveti nevoie de microfon).

Cu adevarat un player audio foarte bun, merita incercat. Download AIMP.

Player muzică: MediaMonkey Free

MediaMonkey Free este un player audio avansat, recomandat tuturor iubitorilor de muzica, care au nevoie sa faca ordine in propria colectie de fisiere muzicale.

Interfata grafica este intuitiva, frumoasa si curata, una dinte cele mai bine facute pentru un program de acest fel, cu toate functiile si optiunile usor accesibile.

Cea mai importanta caracteristica este catalogarea si organizarea melodiilor: la prima rulare, MediaMonkey analizeaza intregul hard disk in cautarea fisierelor audio, pe care apoi le organizeaza in mod automat, in functie de autor, titlu, album, gen, an, etc.

Daca intalneste melodii carora le lipsesc unele informatii, MediaMonkey va permite sa le adaugati automat conectandu-se la o baza de date online.

Daca in folderul cu muzica aveti si coperta CD-ului, acesta va fi vizualizata in timp ce ascultati melodiile.

Permite si sa acordati un vot melodiilor printr-un sistem bazat pe stelute de la 1 la 5, astfel, in urmatoarele sesiuni puteti sa ascultati doar melodiile care va plac mai mult.

Playerul audio are mai putine optiuni in comparatie cu AIMP, Winamp sau foobar2000, dar cu ajutorul unor pluginuri gratis puteti sa ii extindeti functionalitatile de baza.

In plus, cu MediaMonkey puteti sa extrageti track-urile de pe un CD Audio, sa convertiti fisierele audio in diferite formate si sa ascultati unele posturi de radio web.

MediaMonkey suporta urmatoarele formate audio: MP3, WMA, OGG, AAC/M4A, MPC, APE, FLAC, VQF, WAV si Audio CD.

Exista si o versiune contra cost, numita MediaMonkey Gold, dar versiunea free este suficienta majoritatii utilizatorilor. Download MediaMonkey.

Alte playere audio interesante:

MusicBee: este un player audio gratuit, care permite sa ascultati majoritatea formatelor audio cunocute, sa gestionati si sa organizati melodiile salvate pe calculator, sa ascultati posturi de radio online si sa extrageti track-urile de pe CD. Download MusicBee.

JetAudio Basic: este un program de ascutat muzică gratuit (exista si o versiune contra cost cu unele optiuni in plus), cu o interfata grafica frumoasa, care se poate personaliza cu alte diferite interfete. Download JetAudio Basic.

Winyl: este un bun player audio, cu o interfata grafica foarte simpla, compatibil cu majoritatea formatelor audio cunoscute, printre care MP3, OGG, AAC, FLAC, APE si WMA.

Cu acest program se pot asculta si unele posturi de radio online (impartite in categorii: ’70, ’80, ’90, blues, pop, rock, etc.). De remarcat faptul ca publicitatea lipseste cu desafarsire. Download Winyl.

Clementine: gratuit si open source, este un player audio disponibil pentru Windows, Mac OS X si Linux.

Suporta majoritatea formatelor audio, printre care MP3, OGG, FLAC, etc.

O caracteristica foarte interesanta si utila este aceea ca puteti sa ascultati muzica de pe site-uri precum Last.fm, Jamendo, Icecast, Spotify, Grooveshark, Soundcloud sau muzica salvata online pe Dropbox sau Google Drive. Download Clementine.

GOM Audio: este un player audio dezvoltat de catre acelasi grup de programatori care dezvolta si playerul video GOM Media Player.

Pe langa faptul ca puteti asculta melodiile salvate pe calculator, cu GOM Audio puteti si sa ascultati unele posturi de radio online.

In plus, programul pune la dispozitie si unele optiuni de ascultare a melodiilor, cum ar fi efecte audio (Reverb, Surround, Normalize), schimbarea vitezei de redare si un egalizator.

Suporta majoritatea formatelor audio mai cunoscute, cum ar fi Audio CD, MP3, M4A, OGG, WMA, WAV, MID, FLAC, APE, PLS si este compatibil cu Windows 2000, XP, Vista, 7 si 8. Download GOM Audio.

EvilLyrics: este un player audio care arata si versurile melodiei in timp ce o ascultati.

Ca sa vedeti versurile aveti nevoie sa fiti conectati la internet pentru ca programul se conecteaza la diferite baze de date online care cuprind peste 15 milioane de melodii. Download EvilLyrics.

Ce player audio preferati?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *