Ce sa vizitezi in Londra: 10 atractii turistice care trebuie vazute neaparat in capitala Angliei. Descopera principalele obiective turistice din Londra, toate frumusetile acestui oras si sfaturi despre ce sa vizitati in Londra, capitala Marii Britanii, una dintre principalele capitale europene care trebuie vazuta neaparat daca esti un pasionat de calatorii.
Ce sa vizitezi in Londra: principalele obiective turistice care trebuie vazute neaparat daca doriti sa faceti o vacanta la Londra.

Ce sa vizitezi in Londra: obiective turistice care trebuie vazute in capitala Angliei

Londra. Metropola de pe malul Tamisei este una dintre cele mai populare destinatii din Europa. Cartierele istorice, puburile, si unele dintre cele mai faimoase muzee din lume aduc un farmec aparte capitalei Marii Britanie. Cu cele 54 de milioane de turisti in fiecare an, Londra depaseste Parisul si Berlinul in ceea ce priveste turismul. Ce sa vizitezi in Londra? In topul nostru veti gasi 12 din cele mai faimoase obiective turistice din Londra.

1. British Museum

Ce sa vizitezi in Londra British Museum

Orice turist care viziteaza Londra trebuie sa viziteze British Muzeum, care este unul din cele mai mari muzee de istorie culturala din lume. Cladirea a fost terminata in 1848 si a gazduit initial, colectii de arta si de literatura. Astazi, colectia cuprinde aproximativ 8 milioane de obiecte care reprezinta intreaga istorie culturala a lumii. Pe langa exponatele din Asia, Europa si Africa, artefactele si mumiile din Egipt precum si marea sala de lectura a Bibliotecii Britanice, se numara printre cele mai importante atractii.

2. Galeria Nationala

Locuri frumoase de vizitat in Londra Anglia: National Gallery.

Continuam cu sfaturile nostre despre ce sa vizitezi in Londra. Galeria nationala se afla in partea de nord al Trafalgar Square, si este unul din cele mai cunoscute atractii londoneze. Este cel mai cunoscut muzeu de arta  din Marea Britanie. Cu cele 6.5 milioane de vizitatori este printre cele mai vizitate puncte turistice. Din 1837, aici au fost expuse cele mai importante picturi ale lui Van Gogh, Monet, Renoir. In total, colectia de picturi cuprinde aproximativ 2400 lucrari din secolul al XIII-lea pana in secolul al XIX-lea.

3. Tate Modern

Iata care sunt cele mai frumoase locuri de vizitat neaparat in Londra: Tate Modern Londra

Inca o colectie impresionanta de picturi si lucrari de arta moderna se gaseste la Galeriile Tate de arta moderna. Aceasta se afla pe malul Tamisei, intr-o centrala electrica dezafectata, si este cel mai mare muzeu de arta moderna din lume. In Tate Modern (cum se numeste galeria), sunt expuse lucrari de Gauguin, Warhol, Matisse, Picasso.

4. Turnul Londrei

Ce sa vizitezi in Londra: obiective turistice care trebuie vazute in capitala Angliei Turnul Londrei

Istoria Londrei si a Angliei se poate afla vizitand Turnul Londrei. De 600 de ani Turnul este o atractie turistica foarte populara. In 2011, aproximativ 2,5 milioane de turisti au vrut sa viziteze exponatele vechi de peste 1000 de ani ale istoriei engleze. Fortareata si Turnul Londrei au servit ca resedinta a familie britanice, precum ca si depozit de armament, si fapt binecunoscut, inchisoare. In 1988, UNESCO a declarat Turnul Londrei, patrimoniu mondial.

5. Muzeul Victoria si Albert

Sfaturi despre ce sa vizitezi in Londra in vacanta: Victoria and Albert Museum London

Muzeul Victoria si Albert, adesea abreviat si V&A, gazduieste artefacte de arta din ultimii 3000 de ani. De la mobilier, ceramica, si bijuterii pana la sculpturi si textile, vizitatorii pot gasi tot ce este mai interesant in mai multe domenii. Colectia vasta de sculpturi cuprinde, printre altele, o replica a Columnei lui Traian, a Fantanii lui Triton, si Cele 3 Gratii ale lui Antonio Canova. Cu aproape 3 milioane de vizitatori anual, V&A este unul din muzeele cele mai vizitate din Londra. Din 2013, muzeul este condus de istoricul german Martin Roth.

6. Big Ben

Ce sa vizitezi in Londra Big Ben

Renumitul turn clopotnita de la palatul Westminster este inima Londrei. A fost inaugurat in 1859. Big Ben este numele dat de cel mai mare clopot dintre cele 5 existente. Din 2012 turnul se numeste oficial Turnul Elizabetha. In fiecare zi, la ora 18.00, BBC transmite in direct bataia clopotelor. Recomandat a fi vizitat noaptea, atunci cand turnul si cladirea parlamentului sunt iluminate intr-un mod fenomenal.

7. London Eye

Unde sa mergi in Londra ca sa vizitezi orasul: London Eye

London Eye este roata gigantica care strajuieste Londra,. si este un obiectiv turistic care trebuie vizitat neaparat, daca faceti o vacanta in Londra. Este amplasata pe malul sudic al Tamisei. A  fost construita in 1999 si  trebuia sa functioneze numai 5 ani. Dar iata, ca si in prezent, atrage in cele 32 de gondole dotate cu aer conditionat, un numar impresionant de turisti. Daca este senin, se poate vedea pana la 40 km departare de Londra. Avand 135 metri inaltime, roata gigantica este cea mai mare din lume.

8. Westminster Abbey

Ce sa faci si unde sa mergi in Londra Westminster Abbey

Westminster Abbey este biserica monarhilor britanici, unde au avut loc toate incoronarile incepand cu Wilhelm Cuceritorul. Pana in 1760, aici au fost ingropati aproape toti regii si reginele Angliei. Mormintele lui Henry III, Maria Stuart, dar si ale celebrilor Friedrich Handel sau Charles Dickens se afla aici. Ultimul eveniment major desfasurat aici, a fost nunta printului William cu Kate Middleton.

9. Piccadilly Circus

Care sunt cele mai frumoase locuri de vazut in Londra: Piccadilly Circus

Este cunoscut si faimos ca centrul de intalnire a celor mai aglomerate strazi comerciale din Londra. A fost construit in 1819, pentru a lega Regent Street cu Picadilly, iar azi este punctul de legatura a cinci strazi. Nu fara motiv, in timpul Imperiului Britanic, Picadilly a fost numit Centrul Lumii. Locul este cunoscut  pentru panourile cu reclame si pentru Pavilionul Londrei.

10. Muzeul de istorie naturala

Cele mai frumoase obiective turistice de vizitat in Londtra: Natural History Museum

Muzeul de istorie (Natural History Museum), este unic in felul sau. Motivul este ca sunt numeroase exponate, precum si insasi cladirea, care este in fapt muzeul. Alte atractii sunt scheletele dinozaurilor si scheletul de 30 de metrii ale unei balene albastre. Colectiile sunt distribuite tematic la Life and Earth Galery, Centrul Darwin, Gradina cu Animale Salbatice.  Din 1881 vizitatorii pot admira biodiversitatea, exponatele istorice si naturale si schelete de dinozaur.

11. Muzeul Madame Tussauds

Muzeul figurilor de ceara Madame Tussauds a fost deschis in 1835. A  trecut prin grele incercari, incepand cu bombardamentele din al II-lea razboi mondial si terminand cu un incendiu care a distrus o mare parte din statui. A ajuns atat de popular incat au mai fost deschise inca 21 de muzee Madame Tussauds in intrega lume. Figurinele trec pintr-un procedeu complicat si costisitor. Sunt folosite circa 250 de desene si masuratori , cateva sute de kilograme de ceara si o investitie de 40.000 de euro pentru fiecare figurina.

Celebrul muzeu de ceara este unul din cele mai vizitate muzee din Londra. Figurile din ceara sunt in marime naturala, si seamana leit cu starurile pe care le-ai indragit din totdeauna. Sunt prezenti aici de la sportivi de talie internationala la actori faimosi, muzicieni si chiar politicieni. Muzeul Madame Tussauds prezinta multe celebritati din epocile  trecute, precum si de cele din prezent.

12. Tower Bridge

Chiar langa Turnul Londrei, podul Tower Bridge este unul din atractiile de top a Londrei. Podul care traverseaza raul Tamisa a fost construit in anul 1894 si se afla chiar in inima Londrei, in estul orasului, iar stilul sau gotic aduce o stralucire aparte.

Podul Tower Bridge are o lungime totala de 245 de metri, iar cele doua turnuri care il cadreaza au o inaltime de 65 de metri. Podul este folosit atat de masini, cat si de catre pietoni. O alta atractie este o sectiune a podului care este echipata cu o podea de sticla de unde poti vedea adincimile Tamisei. In turnurile podului se afla un muzeu care ne dezvaluie istoria celor doua turnuri si a podului. Este extraordinara posibilitatea podului de a se bascula in timpul trecerii vaselor ce navigheaza pe Tamisa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *