aplicatii gps

Aplicații GPS offline Android care funcționează și fără internet

Te interesează  sa cunoști cele mai bune aplicații GPS offline pentru Android, care funcționează fără internet?

Google Maps este aplicația care se găsește instalata pe telefoanele Android, dar are nevoie de internet ca sa functioneze bine.

Din fericire exista alternative bune, care va permit sa descarcati hartile pe telefon si cu unele caracteristici in plus care vor compensa aplicația Google Maps.

În momentul în care vă deplasați pe distante mai mari, aceste aplicații de navigare sunt foarte utile cand ajungeti intr-o zona fara semnal sau cand va deplasati intr-o tara straina si nu aveti roaming.

Iata care sunt cele mai bune aplicatii GPS offline.

MAPS.ME

Maps.Me este o aplicație GPS offline, folosită de  peste 120 de milioane de utilizatori. Va permite să instalați fără costuri suplimentare hărțile de navigare pentru fiecare țara din lume. Traseele pot fi optimizate, și pentru mașină dar și pentru mersul pe jos.

Aplicația se dorește să fie rapida și fiabilă, sa ocupe puțin spațiu în memoria Smartphone-ului tău. Practic trebuie doar să descarcați harta țării respective, și după aceea puteți sa cautați  adresa care o doriți.

Aplicația Maps.Me se actualizează foarte frecvent, fapt ce poate ajuta foarte mult în momentul în care vreți să rezervați chiar și o camera la hotelul dorit.

Ca sa instalati aplicatia MAPS.ME apasati aici

SYGIC

Sygic este o aplicație de navigare GPS pentru telefoane Android care și-a făcut un nume utilizând hărțile offline de la TomTom.

Hărțile de la TomTom nu sunt gratis, însă toate actualizările sunt gratuite. Aplicația Sygic se poate descarca gratis de pe Magazinul Google Play, dar după cum am scris, unele opțiuni sunt contra cost.

Aplicația GPS Sygic pe lângă ca ne oferă indicații de navigare vocale, ne arata locurile unde se poate parca și taxele aferente, ne avertizează acolo unde sunt viraje foarte periculoase, trecerile de cale ferata, rute alternative .

Pentru a instala aplicatia Sygic apasati aici.

HERE WEGO

HERE WEGO este printre cele mai bune aplicații GPS offline. Pe lângă faptul ca poți descarca gratuit toate hărțile de care aveți nevoie, este complet gratuita .

Hărțile aplicației sunt foarte exacte, actualizate, complete.

Aplicația HERE WEGO a făcut parte în trecut , în dotarea Smartphone-ului Windows Nokia. Acest lucru arata cât de fiabilă este acesta aplicație GPS.

La alegerea destinației ne afișează trei rute alternative, cu toate detaliile despre timpul estimat al călătoriei, calculul rutei pentru pietoni, rute de biciclete, și chiar obiective turistice.

Pentru a instala aplicația Here Wego apasați aici.

SCOUT

Scout este o alt aplicație de navigație GPS offline, care oferă hărți, informații din trafic, fără sa aveți o conexiune la internet.

Aplicația Scout nu este foarte diferita de celelalte aplicații de navigare.

Exista informații despre trafic în timp real, hărțile sunt atent detaliate, exista funcționalitate offline .

De asemenea dirijarea se face pas cu pas cu comanda vocala care va ghidează asa cum ați utiliza Google Maps.

O mare diferența este totuși faptul ca aplicația Scout nu este gratuita. Însa hărțile țarilor se găsesc  offline, sunt gratuite și pot fi ușor accesate.

Hărțile existente online din această aplicație nu sunt foarte scumpe, dar îți poate arat în timp real radarele aflate în drumul tău.

Pentru a instala aplicația Scout apasați aici.

MapFactor

Aplicația MapFactor este o alta aplicație GPS fără internet, fiind una din cele mai instalate de pe Google Play. Are un design simplu dar oferă numeroase utilizări grafice gratuite.

Hărțile offline utilizate sunt cele de la OpenStreetMap, care sunt actualizate în mod frecvent de numeroși voluntari.

Aplicația MapFactor include indicații vocale, modul de vizualizare 2D si 3D, atenționare radar, module de navigație pentru autoturisme, camioane, bicicliști și pietoni.

Șoferii de camioane au informații despre inălțimile tunelurilor, ale podurilor, a tonajului maxim admis in  calatoria respectiva.

Există posibilitatea să cumpărați harți suplimentare, profesionale de la TomTom pentru acestă aplicație.

Pentru a instala aplicația MaPFactor apasați aici.

OsmAnd

OsmAnd este o alta aplicație de navigație tip GPS offline. Aplicația poate fi descărcată gratuit, dar unele hărți și funcții trebuiesc cumpărate. Utilizatorii pot comuta rapid intre modulul online și cel offline, și  pot utiliza aplicații pentru trasee de bicicleta și pentru drumeții.

Aplicația va ghidează pas cu pas cu ajutorul asistentului vocal, hărțile utilizate fiind cele ale OpenStreetMap.

Funcții precum cele audio, video se pot activa și în versiunea gratis. Navigarea OsmAnd oferă îndrumări opționale, precum indicarea numelor străzilor cât și ora estimată de sosire.

Pentru a avea mai multe opțiuni puteți cumpără versiunea plătită care are prețul de 9,99 euro.

Pentru a descărca aplicația OsmAnd apasați aici.

CoPilot GPS

Aplicația CoPilot GPS este cea care harta in 2D pentru o țara  precum Germania, Austria Elveția gratis.

Aplicația propriu-zisă  este mai scumpa, insa are avantajul de a avea o multime de functii de navigare.

Se pot planifica călătoriile cu mai multe destinații intermediare, zone de vizitat, localizarea benzinăriilor.

Aplicații care se plătesc suplimentar sunt cele în 3D, cu informații despre trafic în timp real, cu date despre locurile predispuse la accidente.

Pentru a descărca aplicația CoPilot Gps apasă aici.

2 comments

  1. In deschiderea articolului se Afirma ca Google maps nu merge bine offline, totusi, o multime de alti autori afirma la date anterioare, ca functioneza foarte bine offline. Care o fi adevarul?

    • Gabriela Faur

      Bună, Google Maps este un navigator GPS foarte bun, dar este limitat fără internet. Se poate descărca doar o mică hartă de aproximativ 200 km pătrați și se șterge automat după 30 de zile dacă nu este actualizată. În schimb, cu celelalte aplicații GPS offline se pot descărca mai multe hărți care nu expiră niciodată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *