Paste cu ton si masline; reteta pas cu pas
Reteta de paste cu ton si masline este o reteta simpla si rapida, ca de altfel aproape toate retetele cu paste fainoase, la care ingredientele folosite e absolut necesar sa fie de foarte buna calitate. In cele ce urmeaza va prezint reteta pas cu pas, de paste cu ton si masline, ingredientele necesare si modul de pregatire a acestor paste.
Paste cu ton si masline
Ingrediente necesare pentru paste cu ton si masline:
- 300 gr. spaghetti
- 240 gr.ton ( 3 conserve a 80 gr.)
- 200 ml rosii pasate
- 3 catei de usturoi
- o ceapa mica 50gr.
- sare
Mod de preparare pentru reteta de paste cu ton si masline:
Se pune apa la fiert, intr-o oala mai mare si se adauga o lingura mare de sare.
Pana cand apa incepe sa fiarba, se curata ceapa si usturoiul, se taie marunt si se caleste in uleiul de masline scurs de la conservele de ton, sau in doua linguri de ulei de masline.
Dar in acest caz, uleiul din conserve se scurge si se da deoparte.
Cand ceapa devine sticloasa, se adauga rosiile pasate, o jumatate de ceasca de apa fierbinte, se acopera si se lasa la fiert la foc mic 10 minute.
Se adauga maslinele taiate, si fara samburi si tonul din conserve, apoi se lasa inca 2 minute la fiert.
Intre timp se adauga pastele in apa clocotita si se fierb timp de 9 minute, exact cat scrie pe ambalaj. Se scurg de apa si se adauga peste sos.
Din aceste cantitati de ingrediente, au rezultat 3 portii de paste (spaghetti) cu ton si masline.
Este o reteta usoara, sanatoasa si la fel ca aproape toate retetele de paste, nu necesita mult timp de preparare.
Adica in 15-20 de minute este gata, mai ales daca pui la fiert apa pentru paste cat mai fierbinte.