Inghetata de caise – Reteta de inghetata de caise facuta in casa
Cu aceasta caldura, ceea ce iti doresti cel mai mult este să ai un desert proaspat, iar această inghetata de caise facuta in casa indeplineste toate conditiile pentru a fi un desert ideal. Nu am facut pana acum inghetata de caise, acest fruct imi place foarte mult sub forma de gem sau dulceata, dar rezultatul este o inghetata de caise cremoasa și are o aromă foarte placuta.
Gasiti aici reteta Dulceața de caise: rețeta simpla fără conservanți .
Profitați de faptul că inca mai sunt pe piata caise foarte gustoase, și faceți această înghețată delicioasa.
1.Inghetata de caise cu frisca
Ingrediente necesare pentru inghetata de caise cu frisca
- 0,500 kg caise bine coapte, cantarite fara samburi
- 4 galbenusuri
- 250 ml. lapte
- 200 g zahar
- o cutie mica de frisca lichida (200 ml.)
- 2 pliculete zahar vanilat sau esenta de vanilie
Mod de preparare – inghetata de caise
Intr-o cratita zaharul se amesteca cu galbenusurile si laptele.
Se pune apoi cratita la bain-marie si se amesteca până când se ingroasa crema, arata ca o smantana subtire.
Se stinge focul si se adauga esenţa de vanilie sau zaharul vanilat, apoi se lasa compoziţia să se răcească.
Între timp se spala caisele, se scurg bine de apa, si se scot samburii.
Se mixeaza caisele sau se paseaza la robot pana cand se obtine un piure.
Frisca rece, de la frigider se bate spuma.
În crema racita se incorporeaza treptat piureul de caise, apoi si frisca amestecand cu telul.
Amestecul se lasa la congelator pentru 4-5 ore, într-un vas de plastic .
Pentru ca este foarte cremoasa, nu e necesar sa amestecati din ora in ora, nu face ace de gheata.
Inainte de servire, se scoate din congelator si se lasa la temperatura camerei 10-15 minute.
Aceasta reteta se poate face si cu alte fructe de sezon, zmeura, afine, capsuni…, doar trebuie sa inlocuiti caisele cu fructele preferate.
Sper sa o incercati, deoarece este o reteta foarte simpla si delicioasa.