Dulceata de zmeura, reteta pas cu pas
Va place dulceata de zmeura? Acum e sezonul in care fructele de padure se gasesc din belsug si puteti pregati gemuri si dulceturi aromate.
Cea mai simpla si rapida reteta de dulceata de zmeura facuta in casa, fara conservanti o veti gasi in acest articol. Nu e nevoie de fierbere indelungata , dimpotriva ca dulceata de zmeura sa-si pastreze gustul, aroma si culoarea frumoasa se va fierbe siropul de zahar 5-6 minute, apoi inca 15 minute impreuna cu zmeura.
Dulceata de zmeura, reteta pas cu pas
Ingrediente necesare pentru dulceata de zmeura
- 2 kg zmeura
- 2 kg zahar
- 2 lamai
- 300 ml apa
Mod de preparare
Pasul 1. Zmeura proaspata ,se curata de codite, se inlatura fructele zdrobite sau stricate, apoi se pun intr-o strecuratoare si se trec printr-un jet usor de apa.
Pasul 2. Intr-un castron mai mare se pun cele 2 kg de zahar , 300 ml de apa si sucul stors de la cele 2 lamai. Se fierbe siropul de zahar la foc mare, aprox. 5-6 minute dupa ce a inceput fierberea. Trebuie sa fie supravegheat atent, sa nu treaca peste timpul de fierbere, alfel se poate carameliza foarte repede. Siropul trebuie sa ramana limpede si alb, nu galbui .
Se face testul cu picaturile pe o farfurie, ca siropul sa fie legat, picaturile trebuie sa ramana ferme.
Pasul 3. Se pun fructele in cratita si se amesteca cu delicatete ca ele sa se incorporeze in sirop.
In momentul in care incepe fierberea, se ia spuma si apoi se fierbe inca 15 minute .
Pasul 4. Se ia oala de pe foc, se acopera cu un servet ud si se lasa sa se raceasca, chiar pana a doua zi.
Pasul 5. A doua zi se pune dulceata de zmeura in borcane curate si sterilizate. Din aceasta cantitate au iesit 5 borcane de 0,4 l .
Zmeura este o sursa naturala de vitamine, antioxidanti si minerale cu reale beneficii pentru sanatate. Este o sursa importanta de fibre si de vitamina C, protejeaza celulele corpului, ajuta la reglarea glicemiei, reduce riscul de cancer, si amelioreaza durerea articulara.
One Comment