Covrigei sarati cu chimen taiati cu forma; reteta de covrigei sarati si fragezi facuti in casa
Covrigei sarati cu chimen taiati cu forma. In acest articol vei gasi reteta simpla de covrigei sarati si fragezi facuti in casa, deliciosi si ideal de servit ca aperitiv sau ca o gustare sarata. Cum se fac acesti covrigei de casa crocanti si fragezi, taiati cu forma? Nimic mai simplu, acesti covrigei sarati din aluat fraged se fac destul de simplu, insa aveti nevoie de o forma (un decupator de patiserie care are trei despartituri, in forma de covrigel). Daca nu aveti o forma in casa puteti achizitiona una, din magazinele de menaj sau on-line. Din ce aluat se fac covrigeii fragezi cu chimen? Se pot face dintr-un aluat cu unt, untura, margarina sau combinat cu smantana sau iaurt. Inainte de coacere, covrigeii se pot presara cu chimen, seminte de mac, seminte de susan, cascaval sau branza telemea, dupa preferinta.
Covrigei sarati cu chimen taiati cu forma – ingrediente
- 500 g faina
- 200 g untura (unt, margarina)
- 150 ml smantana sau iaurt gras
- o lingurita zahar
- o lingurita cu varf de sare fina
- 2 linguri de lapte
- un plic de drojdie uscata de 7 g (sau 20 g drojdie proaspata)
- 2 galbenusuri
Pentru uns
- un ou
- seminte de chimen, susan, mac, telemea sau cascaval (in functie de preferinta)
Covrigei fragezi cu chimen facuti in casa – mod de preparare
Aluat pentru covrigei fragezi cu untura
In castronul de la robot se pune mai intai faina amestecata cu drojdia uscata.
Se adauga laptele, untura, smantana, cele doua galbenusuri, zaharul si sarea.
Se framanta la viteza medie aprox. 3-4 minute, pana cand aluatul se leaga si va fi neted si vartos.
Aluatul se inveleste intr-o folie de plastic si se lasa la frigider pentru minim o jumatate de ora.
Cum se modeleaza covrigeii de casa?
Se scoate aluatul din frigider, se scoate folia si se asaza pe blatul de lucru, presarat cu faina.
Se intinde cu sucitorul in foaie de 4-5 mm.
Cu forma de covrigei, care trebuie mereu trecuta prin faina ca sa nu se lipeasca aluatul de ea, se decupeaza covrigeii.
Se asaza covrigeii in tava cu distanta intre ei, apoi cu o pensula se ung cu ou si se presara cu chimen (mac susan…).
Cum se coc covrigeii crocanti si fragezi de casa?
Se incalzeste cuptorul electric la 180 grade C, ( caldura sus si jos) apoi cand este bine incins, se introduce tava pentru max. 15 minute.
Se scot cand sunt frumos rumeniti.
Covrigei fragezi cu chimen – Mod de servire
- Se lasa sa se raceasca bine inainte de servire
- Se potrivesc la un pahar de bere rece sau pur si simplu ca o gustare sarata.
- Daca nu se consuma imediat, se pot pastra pentru mai mult timp intr-un loc racoros, intr-o cutie inchisa.