Ceai de slabit: cele mai bune ceaiuri de slabit facute in casa
Care este cel mai bun ceai de slabit? Va ajuta cu adevarat sa scapati de kilogramele in plus? Reamintim tuturor persoanelor care doresc sa scada in greutate ca ceaiurile de slabire sunt doar o mica piesa dintr-un puzzle. Fara sa faceti sport si fara sa adoptati o alimentatie corecta si sanatoasa, doar consumand aceste ceaiuri nu veti scapa de kilogramele in plus.
Ce este un ceai de slabit?
Un ceai de slabit este o infuzie care se prepara cu ajutorul unor plante care au capacitatea sa mareasca senzatia de satietate, sa imbunatatesca metabolismul, sa ajute digestia si sa favorizeze diureza (retentia de apa cu siguranta nu ajuta). In plus, sunt utile pentru detoxifierea organismului, eliminand toxinele acumulate.
Ceai de slabit: ce plante se pot folosi?
Iata care sunt cele mai folosite plante cu care se pot prepara ceaiurile de slabire:
- Fenicul, este un excelent digestiv;
- Ghimbir, ajuta metabolismul si favorizeaza arderea grasimilor;
- Frunze de dafin, imbunatatesc metabolismul si ajuta digestia;
- Ceaiul verde, pe langa efectele antioxidante, poate fi folosit in curele de slabire pentru ca imbunatateste metabolismul, in plus favorizeaza diureza;
- Apa cu lamaie, bauta dimineata pe stomacul gol, imbunatateste metabolismul si activitatea intestinala;
- Yerba Mate, are efecte similare cu cofeina, ajuta arderea grasimilor si mareste senzatia de satietate;
- Menta, imbunatateste digestia si calmeaza atacurile de foame;
- Papadia, favorizeaza diureza si elimina apa in exces din corp.
- Socul, favorizeaza digestia si diureza. In plus, socul ajuta la eliminarea toxinelor din organism.
- Fucus, stimuleaza metabolismul accelerand arderea grasimilor.
- Vulturica (Hieracium pilosella): este o planta medicinala cunoscuta in principal pentru actiunea sa diuretica foarte puternica, care aproape ca dubleaza volumul de urina, prin urmare este foarte utila in cazul retentiei de apa si pentru detoxifierea organismului.
- Anghinare: frunzele acestei plante contin o susbstanta numita cinarina, un principiu activ care favorizeaza diureza, deci ceaiul de anghinare este foarte util ca sa elimine apa in exces din corp.
Ceaiuri de slabire: cateva retete usor de preparat
Iata cum se preapara un ceai de slabit:
1. Ceai verde pentru slabit; reteta si mod de preparare
Ingrediente:
- un pliculet de ceai verde;
- apa calda.
Intr-o ceasca adaugati pliculetul de ceai verde, varsati apa fierbinte peste acoperiti si lasati la infuzat cel putin 2-3 minute. Indepartati pliculetul de ceai si eventual indulciti cu putina miere de albine. Atentie la apa, nu trebuie sa fie prea fierbinte sau clocotita, deci trebuie luata de pe foc imediat cum vedeti ca apar primele bule. Se poate consuma dimineata la micul dejun sau dupa-amiaza pentru atenuarea foamei.
2. Apa cu lamaie
Ingrediente:
- sucul unei jumatati de lamaie bio,
- un pahar cu apa calduta.
Acesta nu este un ceai, dar am adaugat apa cu lamaie in acesta lista pentru ca este foarte utila pentru buna functionare a intestinului si ajuta la imbunatatirea metabolismului. Se prepara adaugand intr-un pahar apa calduta, apoi se adauga sucul unei jumatati de lamaie.
3. Ceai de ghimbir pentru slabit; reteta si mod de preparare
Ingrediente:
- o bucatica de radacina de ghimbir,
- un ibric cu apa.
Curatati de coaja bucata de radacina de ghimbir, il spalati si il puneti la fiert intr-un ibric cu apa. Dupa 10 minute de cand a inceput sa fiarba apa, opriti focul, filtrati, lasati sa se raceasca putin, eventual indulciti cu putina miere de albine si beti. Ceaiul de ghimbir trebuie baut dupa mese, astfel se imbunatateste digestia si metabolismul.
4. Ceai de fenicul pentru slabit; reteta si mod de preparare
Ingrediente:
- o lingurita de seminte de fenicul,
- 250 ml de apa.
Ceaiul de fenicul este un remediu natural pentru a facilita digestia, are o actiune pozitiva asupra tractului digestiv. Acest ceai de slabit se prepara din semintele plantei, care in realitate sunt fructele plantei. Pe langa faptul ca favorizeaza digestia, ceaiul de seminte de fenicul are o actiune carminativa, prevenind aparitia gazelor intestinale. In plus, calmeaza durerile abdominale.
Se prepara lasand la infuzat 3-4 minute o lingurita de seminte de fenicul in aproximativ 250 ml de apa clocotita. Se filtreaza si se bea dupa mese.
5. Ceai de slabit cu ghimbir si lamaie
Ingrediente:
- 5-6 feliute de radacina de ghimbir proaspata,
- o jumatate de lamaie bio,
- un ardei iute proaspat,
- un ibric cu apa.
Spalati bine lamaia, o decojiti, apoi o stoarceti. Puneti la fiert intr-un ibric 250 ml de apa, cand apa clocoteste adaugati ghimbirul, ardeiul iute si coaja de lamaie. Opriti focul si lasati la infuzat 8-10 minute. Cand s-a racit filtrati, adaugati sucul de lamaie si il beti eventual indulcit cu putina miere de albine. Acest ceai, baut dimineata, este foarte util ca sa eliminati toxinele, sa slabiti si este recomandat celor care urmeaza o dieta de detoxifiere.
6. Ceai de menta pentru slabit; reteta si mod de preparare
Ingrediente:
- 5-7 frunze de menta proaspete sau o lingurita rasa de frunze uscate si maruntite,
- un ibric cu apa.
Spalati bine frunzele de menta daca sunt proaspete, puneti la fiert aproximativ 250 ml de apa intr-un ibric, apoi cand apa fierbe adaugati frunzele de menta, apriti focul, acoperiti si lasati la infuzat 5-6 minute. Filtrati si eventual indulciti cu putina miere de albine. Acest ceai de slabit ar fi ideal sa-l beti in timpul meselor pentru ca imbunatateste digestia si mareste senzatia de satietate.
7. Ceai de soc pentru slabit; reteta si mod de preparare
Ingrediente:
- 1 lingura de flori de soc uscate,
- 250 ml de apa.
Ceaiul de soc se prepara adugand apa intr-un ibric, se pune pe foc, cand apa fierbe opriti focul, adaugati florile de soc uscate, acoperiti si lasati la infuzat 8-10 minute. Puteti sa adaugati putin suc de lamaie si eventual indulciti cu putina miere de albine.
8. Ceai de papadie pentru slabit; reteta si mod de preparare
Ingrediente:
- 10 grame de flori si frunze de papadie uscate,
- 250 ml de apa.
Ceaiul de papadie este foarte usor de preparat, trebuie doar sa puneti apa pe foc, cand incepe sa fiarba opriti focul, adaugati papadia, acoperiti si lasati la infuzat 8-10 minute. Gustul ceaiului de papadie este foarte amar, daca nu-l puteti bea asa, indulciti cu putina miere de albine.
Papadia are o actiune diuretica puternica, deci actioneaza asupra rinichilor prin stimularea producerii de urina si in consecinta eliminarea toxinelor din corp. Efectul diuretic apare dupa putine minute dupa ce beti ceaiul. Ceaiul de papadie mai are si proprietati digestive, in plus, da un sentiment de satietate si imbunatateste metabolismul.
9. Ceai de vulturica pentru slabit; reteta si mod de preparare
Ingrediente:
- o lingura rasa de parti aeriene de vulturica uscate,
- 250 ml de apa.
Intr-un ibric adaugati 250 ml de apa, o puneti pe foc, cand apa incepe sa fiarba stingeti focul, adaugati vulturica uscata, acoperiti si lasati la infuzat 10 minute. Filtrati ceaiul si este recomandat sa-l consumati intre mese.
10. Ceai de anghinare pentru slabit; reteta si mod de preparare
Ingrediente:
- 7-8 frunze de anghinare,
- 250 ml de apa.
Puneti la incalzit apa intr-un ibric si intre timp spalati bine 7-8 frunze e anghinare, puteti sa le folositi foarte bine si pe cele externe cu spini. Cand apa fierbe adaugati frunzele de anghinare, lasati la fiert inca 5 minute, apoi opriti focul si lasati la infuzat alte 10 minute. Daca doriti sa-i majorati proprietatile de slabire, puteti sa adaugati si o lingurita rasa de seminte de fenicul.
Deși majoritatea oamenilor beau ceai numai pentru calitatea sa liniștitoare și gustul delicios, fiecare ceașcă poate să conțină multe beneficii pentru sănătate.
Înlocuirea băuturilor bogate în calorii, cum ar fi sucurile cu zahar adaugat, cu ceai ar putea contribui la reducerea aportului global de calorii și la scăderea în greutate.
Multe tipuri de ceai sunt deosebit de bogate în compuși benefici, cum ar fi flavone și catehine, care ar putea ajuta și la pierderea în greutate.
Împreună cu o dietă sănătoasă și exerciții fizice regulate, o ceașcă sau două de ceai în fiecare zi ar putea ajuta la creșterea pierderii în greutate și la prevenirea depunerii grăsimilor.